En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

1 de cada 4 atesos pels Serveis Socials té més de 85 anys

Tot i que les ràtios són correctes, demanen més places de residència de tota tipologia
| 29 d'abril de 2016
1 de cada 4 atesos pels Serveis Socials té més de 85 anys

L’envelliment de la població centra la majoria de las atencions que es fan en temes com per exemple la llei de la dependència. Una xifra que també obliga a demanar més places de residència en tota la tipologia. 6.129 persones es van beneficiar el 2015  de manera directa dels serveis del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Presentació de la Memòria del CASG 2015 (Jordi Altesa)

La presentació de la Memòria que es va fer a Sant Feliu de Pallerols (Jordi Altesa) 

El nombre de beneficiats dels serveis socials ha pujat un 25% en tan sols un any segons recull la Memòria del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. El 40% dels usuaris que hi van són majors de 65 anys, i són sobretot els majors de 85 els que necessiten més ajuda. Això es deu a la pròpia piràmide poblacional de la comarca que fa que hi hagi molta gent gran i això suposi el principal tema d’atenció dels serveis. La directora tècnica del Consorci d’Acció Social, Teia Fàbrega, ha explicat que l’envelliment demana de més places de residència, tant les públiques, com les privades o les concertades.

En el global, un 37% de les problemàtiques ateses són de temes de salut i drogodependències, el que inclou temes com les demències, malalties, alcoholisme o consum de drogues. En percentatge, segueixen els temes econòmics amb un 17,5%, els temes laborals i les mancances socials.

Les dades del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa assenyalen la situació social en la mateixa línia que ho feia Càritas a principis de setmana: les dades en nombre d’atesos per situació de pobresa estan baixant però els que queden necessiten més suport. Això es pot veure per exemple amb el Centre de Distribució d’Aliments. Per primer cop el 2015 es van reduir el nombre d’unitats familiars. Ha passat de 713 el 2014 a 694 el 2015. Tot i això, el nombre de cistelles amb productes d’higiene i de primera necessitat ha passat de 3.659 a 3.832. En comparativa, del 2012 a l’any passat el nombre de cistellesper ajudar a la gent a tenir un plat a taula ha pujat un 45,9%.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum