10 anys del fenomen ‘El Pont dels Jueus' de Martí Gironell

A les parades de llibres hi haurà entorn a una vintena de publicacions garrotxines com a novetats, d’autors més o menys consolidats i reconeguts i que toquen totes les tecles literàries. També hi destaca una reedició: el ‘Pont dels Jueus’ de Martí Gironell. Fa 10 anys, va ser tot un fenomen de vendes.

Fotografia del Pont amb el llibre (Illa dels Llibres) 

El 2007, el ‘Pont dels Jueus’ va ser un dels llibres més buscats de Sant Jordi, malgrat que els pocs exemplars que hi havia es van evaporar en les primeres hores per falta d’estoc. Els dies de després es van fer tres edicions més per abastir al públic ansiós de les històries ambientades a Besalú. El periodista Martí GIronell ja havia fet ‘La ciutat dels somriures’ el 2005 però la ficció el va catapultar a la fama literària.

 

Un llibre amb spin-off

Després d’aquest primer llibre, arribarien ‘La Venjança del bandoler’, ‘L’Arqueòleg’, ‘L´últim abat’, ‘El Primer heroi’ o ‘Strappo’. A banda, el ‘Pont dels Jueus’ ha tingut una versió en còmic i fins i tot un spin-off dedicat a receptes de cuina. També va portar a turistes a passejar pels racons de Besalú amb el seu llibre com a guia turística. En el passat Besalú Ciutat Jueva, l’autor va fer precisament un recorregut amb detalls de l’obra protagonitzada per Prim Llombard que narra la construcció del famós pont.

 

Gironell passa el ‘Test del Teló’

Precisament, Gironell serà el protagonista del test del programa ‘Teló de Fons’ de Ràdio Olot aquest divendres, emissora on va tenir els seus inicis com a periodista. El podran escoltar a partir de dos quarts de vuit del vespre al programa de l’Anna Prat i la Núria Llop.

Respon