15 anys de la manifestació que reclamava la variant d'Olot

Fa 15 anys justos que Olot es va plantar en una manifestació per reclamar la variant i en fa 30 que els polítics prometen la seva construcció. El temps ha passat i, malgrat que ara sembla més a prop de mai, se n’ha parlat més que s’ha dissenyat i fet. Malgrat tot, l’alcalde d’Olot manté la confiança en aquest govern perquè es desencalli la construcció amb un pagament a terminis.


‘Els barris d’Olot diem prou. Volem la variant ara’… Això és el que deia la pancarta que el maig del 2002 va voler ser un cop de puny sobre la taula d’Olot, amb el seu alcalde al capdavant, davant de la Generalitat per treure el trànsit del centre amb la batejada com a variant nord. El temps ha passat i aquest reclamat ‘ara’ no s’ha produït quinze anys després. I la situació, amb l’obertura de Bracons, no ha fet més que empitjorar en nombre de vehicles. Una reivindicació que no desaprofita l’alcalde d’Olot, Mia Corominas, per seguir amb el ‘pressing’ Variant.

Esperant una decisió

A hores d’ara sembla que la decisió final de la construcció de les variants d’Olot i les Preses està en mans de la conselleria d’Economia que hauria d’autoritzar un pagament a crèdit de la construcció. Sembla la única opció per poder desencallar la situació executant les obres de la variant de les Preses i Olot de cop ja que el cost és inassolible pel pressupost ordinari del govern català.

Una hemeroteca frustrant

El 1987 va ser el primer cop que els consellers de Política Territorial dels govern Pujol prometien la construcció de la variant nord d’Olot. A la ciutat es van començar a fer pressió des d’aleshores inclosos tots els fronts amb entitats veïnals al capdavant. Veient com les reunions i trobades que es feien des del consistori no van prosperar entre els anys 1994 i el 2000, es va fer aquesta manifestació el 2002 que va treure unes 400 persones al carrer. Un cop es va fer el túnel de Bracons el 2009 es va preveure que les obres de les variants tardarien quatre anys, el que volia dir que estarien teòricament el 2013. Som al 2017, i a les màquines encara no se les ha vist per enlloc.

Respon