'23 gorgues i recorreguts d'aigua', el segon volum dels imperdibles de la Garrotxa

El llibre té com a protagonistes les gorgues. És una selecció de les millors rutes per engorjats de la comarca. Els mapes i les fotografies tenen un gran paper i han estat fetes pel mateix autor. El llibre conté 23 recorreguts diferents de la comarca.

imperdibles de la garrotxa

El primer volum va estar dedicat al grup d’arquitectes RCR i aquest segon a les gorgues. L’autor n’és Ramon Roura, que ja tenia ja molts coneixements previs ja que des del 2008 està al capdavant d’un popular blog sobre les gorgues de la Garrotxa. El llibre és una visió molt pràctica de recorreguts on pots anar trobant aquest accident geogràfic que ara s’ha posat de moda visitar. L’objectiu principal és que fos fàcil d’utilitzar per poder ser útil a l’hora d’escollir anar a un gorg o a un altre. Ho ha explicat des de l’editorial Llibres de Batet, Àgata Losantos.

Un dels propòsits principals és donar a conèixer aquests llocs no tan coneguts per evitar massificacions de les zones més turístiques de la comarca. En total, el llibre explica 23 recorreguts diferents on es poden trobar una seixantena dels millors salts i engorjats de la Garrotxa. Els recorreguts estan fets per poder-hi anar en qualsevol estació de l’any. Com ha dit l’autor del llibre, Ramon Roura, en les fotografies que es poden veure al llibre, no només hi surten les gorgues en si, sinó també fotos del camí i mapes dels recorreguts.

La gorga del Duran de les Planes o el Pont de la Rovira de Bianya són algunes de les propostes que hi ha en aquest llibre que és a la venda des d’aquest divendres a diferents llibreries i a la web de l’editorial Llibres de Batet.

Respon