4 de cada 10 gestions de l'Oficina d'Habitatge d'Olot són per ajudes al lloguer

Aquest any s’ha presentat una nova convocatòria per part de la Generalitat que ja es pot sol·licitar. D’altra banda, l’Ajuntament assegura que està treballant i fent reunions per tal d’ampliar la borsa de pisos de lloguer disponibles a la ciutat.


Des d’aquest dijous, ja es poden demanar les ajudes que la Generalitat de Catalunya dóna a les persones que paguen molt de lloguer comparativament amb els seus ingressos. Els requisits estan marcats per la pròpia convocatòria i poden arribar a ser de 180€ mensuals. Amb la convocatòria de l’any passat es van tramitar ajudes per valor de 866.000€ a Olot. El regidor d’habitatge, Jordi Alcalde, ha explicat que aquest any donen més informació sobre qui pot demanar les ajudes amb sessions informatives i també agilitzaran els tràmits.

 

Llocs tancats

En total, aquesta tasca va suposar 4 de cada 10 consultes fetes l’any passat a l’Oficina Local d’Habitatge que van ser un total de 18.218. A banda, Alcalde ha explicat que estan treballant per fer front al problema de la falta d’estoc de pisos de lloguer a la ciutat, que és especialment notori al Nucli Antic. La setmana que ve serà un dels temes que es tractarà a la taula municipal d’habitatge. Una de les idees amb les quals treballen és en que els pisos de les immobiliàries puguin formar part també de la borsa de lloguer que l’ajuntament ja té activa.

 

Problema no només garrotxí

La falta de pisos de lloguer a Olot s’ha posat de relleu per part de diferents col·lectius. Primer de tot, va ser l’Escola Superior d’Art i Disseny qui va veure aquests problemes en els seus estudiants.

Respon