400 persones correran contra el càncer infantil a la Cames de Ferro

Prop de 400 persones ja s’han inscrit a la primera Cames de Ferro, una cursa de muntanya solidària contra el càncer infantil. L’organitza el GECA, amb el patrocini de Noel Alimentària, i els beneficis són per a la Fundació Albert Bosch.

Presentacio de la Cames de Ferro

La primera edició de la Cames de Ferro es farà aquest diumenge al Puigsacalm i, a hores d’ara, ja té 200 persones inscrites a la cursa de muntanya de 10 quilòmetres i 600 metres de desnivell, 150 a la mitja marató de 23 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell i 50 a la marató de muntanya de 42 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell. El director de la prova, Pere Gelis, diu a Ràdio Olot que amb 400 participants poden estar satisfets.

La Cames de Ferro ha nascut aquest any de la mà del Grup Excursionista Cultural i Alpinista (GECA) de la Vall d’en Bas i de Noel Alimentària. I no és una cursa de muntanya qualsevol; és solidària i destinarà tots els fons recaptats a la Fundació Albert Bosch.

A més, la Cames de Ferro destaca pel seu traçat. Recorre el massís del Puigsacalm i la vessant sud del Collsacabra, i passa per punts tan emblemàtics com són Santa Magdalena, Coll de Bracons, el Salt de l’Olla o els Hostalets d’en Bas. Els organitzadors recorden que, tot i el bon ritme d’inscripcions dels últims dies, encara queda lloc pels indecisos. Un dels participants a la mitja marató serà, per cert, la mare de Kilian Jornet, Núria Burgada.

Respon