I avui… Carnaval a Olot

Prop de 2mil persones desfilaran aquest dissabte a la gran rua del carnaval d’Olot. El CIT, entitat organitzadora, celebra els 30 anys del certamen amb la satisfacció d’haver-lo consolidat plenament a la ciutat. Per celebrar l’efemèride, aquest any el gran ball de dissabte comptarà amb un concert del grup Di-Versiones. L’espectacle reial, el ball de la dona o el concurs de poesia eròtica són alguns dels altres actes programats dins el Carnaval d’enguany.

I és que si alguna cosa té clara el Centre d’Iniciatives Turístiques és que al Carnaval d’Olot hi té cabuda tothom. Per això, a banda de l’acte central de dissabte s’han programat moltes altres activitats que conviden a participar-hi. Aquest any, a més a més, és especial ja que se celebren els 30 anys del Carnaval d’Olot. El president del CIT, Josep Andrés, ha recordat en una entrevista al 5’+ de Ràdio Olot, que des d’un bon començament sabien que no es podia competir amb els carnavals de la costa. Per aquest motiu es va decidir celebrar la festa a la ciutat una setmana més tard de la data oficial. Durant els primers anys de carnavals, el CIT va necessitar la participació de grups i colles de fora de la comarca per poder dur a terme la rua, un fet que, amb el pas dels anys, s’ha invertit. Ara la participació de colles de la comarca sobrepassa el 80% i, la seva alta qualitat, fa que siguin també les que s’enduguin premis a les rues de la costa brava. Enguany el CIT calcula que desfilaran a Olot prop de 2MIL persones, una mida, que Josep Andrés, considera que “NO cal ampliar”.

Durant 30 anys el carnaval ha anat canviant i adaptant als nous temps. Actes com el ball de la dona, que havia assolit un gran èxit anys enrere, va deixar de tenir tant públic i actualment es fa en un format més petit. Des del CIT però no han volgut mai renunciar a la celebració de diferents activitats que complementin la gran rua del dissabte. En aquest sentit, fa 6 anys van iniciar l’espectacle reial que, a causa del gran èxit, s’ha anat repetint cada any. També s’ha recuperat, en un format diferent, el concurs de poesia eròtica.

El concurs de poesia eròtica es farà diumenge i serà l’acte de cloenda del Carnaval. Un Carnaval que també es veurà als aparadors dels comerços de la ciutat i que convida a petits i grans a viure uns dies de disbauxa i festa a la ciutat.

Respon