65 anys de la primera retransmissió de l'Olot a Ràdio Olot

Va ser un 8 d’abril del 1956 al camp del Far de Figueres. Més de mig segle després, l’emissora continua sent la veu de l’Olot i dissabte serà a València per retransmetre en directe el partit de fase de permanència contra el Mestalla.


Aquesta és la novena temporada consecutiva de ‘L’Olot, a Ràdio Olot’, però la història de les retransmissions de la Unió Esportiva Olot va començar molt abans. Avui fa exactament 65 anys. El 8 d’abril del 1956 Joan Desplans i Amadeu Castells van narrar un Figueres-Olot corresponent a la fase d’ascens a Primera Regional, que l’any següent es va convertir en la Tercera Divisió. Un dels jugadors que va viure aquell partit i tota l’expectació que va generar va ser Jaume Nogué.

 

Aquell dia l’Olot va perdre contra el Figueres per 2-1. La retransmissió va ser un èxit i es va convertir en el punt de partida de les narracions dels partits de l’Olot a Ràdio Olot. Es van consolidar als anys 80 i es van deixar de fer a principis dels 90. El 2012, vint anys després, es van recuperar amb el conjunt olotí lluitant per pujar de Tercera a Segona B i des d’aleshores aquesta casa ha narrat tots els partits.

Dissabte, l’equip d’esports de Ràdio Olot viatjarà a la Ciutat Esportiva del València per explicar en directe el València Mestalla – Olot, el segon partit de la fase de permanència a Segona B. Serà a les 5 de la tarda, una hora abans que comenci a rodar la pilota.

 

Escolta el viatge per les retransmissions de l’Olot a Ràdio Olot que vam fer durant la Setmana de la Ràdio

‘Tercer Temps’, 8-2-21

Respon