En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'alcohol és la causa de més demanda de tractaments a la Garrotxa

Darrere seu hi ha el tabac, el cànnabis i la cocaïna, respectivament
| 23 de setembre de 2019
L'alcohol és la causa de més demanda de tractaments a la Garrotxa

L’alcohol és la droga amb més demanda de tractament a la Garrotxa. Darrere seu hi ha el tabac, el cànnabis i la cocaïna respectivament. Els tractaments per l’alcohol han disminuït a la meitat, un fet que no valoren positivament des del Departament de Salut. En canvi, sí QUE és una bona notícia l’augment dels tractaments per deixar de fumar.

El Centre garrotxí d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències va atendre el 2018, un 68% més de casos per deixar el tabac. Des del Departament de Salut asseguren que les persones que s’acosten als centres, solen ser aquelles que necessiten deixar de fumar per algun problema orgànic. El subdirector general de Drogodependències és Xavier Major.

La Garrotxa segueix sent en diferència la comarca gironina on més persones han intentat deixar de fumar en l’últim any. Pel que fa a l’alcohol, l’any passat a la Garrotxa es van fer 45 tractaments, són 35 menys que el 2017. Aquesta segueix sent la principal demanda del centre garrotxí. Major alerta de l’increment de les noies menors d’edat que consumeixen alcohol o tabac.

Pel que fa als tractaments per cocaïna, la Garrotxa no segueix la tendència a l’alça que s’ha registrat en general al país. El centre garrotxí de desintoxicació va registrar l’any passat 23 casos de cocaïna i tres d’heroïna. En total, el 2018, 140 persones van iniciar un tractament per desintoxicar-se d’alguna droga, són vint menys que el 2017.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum