La 9a edició del Gran Recapte d’Aliments a Olot vol recuperar la sensibilitat ciutadana

Alerten que hi ha una sensació falsa de pensar que la crisi econòmica ja ha passat i per aquesta raó fan una crida a la col·laboració el proper 2 de desembre. Asseguren que el context polític pot haver fet desconnectar la gent i per això s’esforcen a remarcar que queda molta feina per fer. 

El cartell del Gran Recapte que tindrà lloc el 2 de desembre (Pau Masó)


Des del 2013 fins al 2015 el Gran Recapte va veure com els quilos d’aliments recaptats no paraven de créixer d’un any a un altre. L’any passat, però, hi va haver una disminució de més de 2.000 quilos. Una de les explicacions del descens podria ser la sensació falsa que la crisi ja ha passat. Per aquesta raó des de l’organització s’han esforçat a remarcar que s’ha de seguir treballant. Enguany, la novena edició arribarà emmarcada en un context polític i social que pot seguir desafavorint a la col·laboració. Des de la Fundació Banc dels Aliments, el seu vicepresident, Joan Jorba, explica que tenen la sensació que la gent ha desconnectat: “La campanya de voluntaris l’hem trobat més fluixa que cap altre any. Pensem que és degut a l’aspecte polític, que tenen el cap en altres llocs i que toca fer altres coses. Esperem que la situació millori”.

“Avancem, però encara no hi som”

A la Garrotxa es mobilitzen 300 voluntaris i s’espera que enguany també es repeteixi aquesta xifra. Els col·laboradors poden inscriure’s en torns de 4 hores repartits entre les 9 del matí fins a les 9 de la nit del dia del Gran Recapte. El president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, demana l’ajuda ciutadana per sortir d’una situació social, que ha millorat, però no ha desaparegut: “Hi ha moltes persones que encara necessiten vitalment d’aquests recursos. Fem una crida a sensibilitzar-nos que si que avancem, però no hi som encara”.

Presentació de la vuitena edició (Pau Masó)

Superar els 33.785 quilos

A part de la capital, a la comarca també se celebrarà el Gran Recapte des del 16 de novembre fins al 22 de desembre segons les dates escollides per cada Ajuntament. Aquest 2017 es vol superar la xifra de 33.785 quilos recollits l’any passat. Per fer-ho demanen a la gent que col·labori, sobretot, amb productes com llegums cuits, oli, productes de neteja personal, cafè soluble, llet o farina. Qui vulgui col·laborar podrà fer-ho en un dels 22 supermercats i 50 punts de recollida de la comarca que s’han inscrit a la campanya.

Respon