La Garrotxa està a 150.000€ de l'integració tarifarà amb Barcelona segons ICV

Que la Garrotxa tingués bitllet integrat amb l’àrea metropolitana de Barcelona costaria 150.000€. És el càlcul que fa Iniciativa per Catalunya que assegura a més que aquests diners es compensarien per l’increment d’usuaris del transport públic. Els ecosocialistes presentaran una moció als pressupostos de la Generalitat perquè es faci ja l’any que ve.

La setmana passada el Departament de Territori i Sostenibilitat va estirar l’àrea metropolitana del transport públic fins al Berguedà i el Ripollès. El Parlament va aprovar el juliol de l’any passat una moció perquè el bitllet integrat de bus i tren arribés també a la Garrotxa, el que permetria que el cost d’anar fins a Barcelona amb transport públic baixés més d’un 30%. Ara Iniciativa vol que els pressupostos de l’any que ve incloguin els diners necessaris per a fer-ho possible. Segons el diputat Marc Vidal, calen uns 150.000€ que acabarien recuperant-se amb més usuaris.

Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat han explicat a Ràdio Olot que de moment la Garrotxa s’ha quedat fora d’aquesta integració perquè el 2016 s’activa la T-Mobilitat, que suposarà canvis globals en els bitllets i el funcionament del transport públic. Asseguren que amb el Berguedà i el Ripollès s’ha fet una excepció per aquest 2015 i que la Garrotxa haurà d’esperar un any. Una explicació que per Vidal és una excusa.

La moció que va aprovar el Parlament proposava estirar les zones que té l’àrea metropolitana, un total de 6, però ara s’ha fet una setena zona per encabir els municipis d’Osona més amunt de Vic el Ripollès i el Berguedà. D’aquesta manera, el cost del bitllet es podia reduir un 36%. En el seu moment la proposta del Parlament es va aprovar amb els vots a favor de tots els partits i amb el vot en contra de CiU i l’abstenció d’ERC i Ciutadans.

Respon