Acord entre PDeCAT i ERC per als pressupostos d'Olot

Ja hi ha acord per als pressupostos d’Olot. PDeCAT i ERC tiraran endavant el document després que l’equip de govern hagi decidit treure la partida de l’Espai Cràter. Era el principal escull perquè els republicans cedissin el seu vot. ERC ha informat que s’abstindran en el ple municipal d’aquest dijous i facilitaran l’aprovació dels comptes per a l’any que ve.

L’acord l’ha anunciat ERC aquest dilluns el matí (Pau Masó)


Després de gairebé un mes de negociacions, l’equip de govern ha arribat a un acord amb el principal grup de l’oposició. Ho ha fet retirant la polèmica partida de 400.000 euros sobre l’Espai Cràter. D’aquesta manera ERC ha acceptat abstenir-se i facilitar l’aprovació. Ho ha anunciat la portaveu del grup republicà, Anna Barnadas.

 

La materialització del pacte serà aquest dijous durant el ple municipal on els pressupostos d’Olot tornaran a anar a votació. Ho faran després que a l’octubre no s’aprovessin i amb la principal diferència que no hi haurà la partida per al museu dels volcans. Segons Barnadas, això no vol dir que l’equip de govern deixi de banda l’equipament.

 

La partida de 400.000 euros sobre l’Espai Cràter és una quantitat que arriba d’Europa i que per tant s’hauran d’utilitzar. Recollint la proposta d’ERC, l’equip de govern portarà a debat el futur equipament olotí en un altre ple municipal.

 

L’equip de govern obrirà el debat sobre l’Espai Cràter sabent que té el suport assegurat del PSC per tirar endavant el projecte. Gràcies a això, pot desbloquejar els pressupostos, aconseguir el suport d’ERC, i més endavant, aprovar la partida de 400.000 sobre l’Espai Cràter juntament amb els socialistes. Finalment doncs, els comptes d’Olot s’aprovaran aquest dijous amb els 10 vots a favor de l’equip de govern i d’Olot en Comú, i l’abstenció dels cinc regidors d’ERC.

 

Respon