ADAG-40 considera enganyós el descens de l'atur a la comarca

A l’associació de desocupats actius de la Garrotxa li preocupa la lletra petita de les darreres dades de l’atur. Atribueix part del descens a gent que ha marxat, ja siguin joves o immigrants, i assenyala que molts contractes que se signen tenen condicions precàries. Una situació problemàtica quan s’està a la vora de la jubilació i es necessita cotitzar per assegurar-se una pensió digna.

oficina-treball

Els majors de 40 anys són el grup d’edat més nombrós a les llistes de l’atur de la Garrotxa, una situació que contrasta amb la realitat nacional on els joves “nini” són els que més preocupen. Des de l’Associació ADAG-40 assenyalen que el descens pot ser enganyós quan es fa una anàlisi amb profunditat de les dades. El vicepresident de l’entitat, Xavier Garcia, ha explicat a Ràdio Olot que entre els problemes que hi ha destaca la precarietat de les feines a les quals poden accedir, cosa que afecta de ple a la seva possible jubilació.

Garcia sí que assenyala que hi ha hagut un canvi darrerament en el col·lectiu ja que, si temps enrere era més complicat accedir a noves feines, ara se’n pot trobar alguna encara que de poca qualitat, per la durada o per les condicions.

L’Associació de Desocupats Actius de la Garrotxa va néixer l’estiu del 2013 per donar cabuda a aquelles persones majors de 40 anys que estaven sense feina a la comarca i compta amb uns 150 afiliats.

Respon