Adriana Sánchez, Garrotxina de l'Any 2018

La científica olotina s’ha emportat el guardó per la seva tasca en la lluita contra el càncer de pell. Durant l’any passat, Sánchez va descobrir un tractament per evitar la recaiguda en aquesta malaltia. L’empresa Alquimia, la cavalcada de Reis que organitza Els Catòlics, els voluntaris de Lourdes i Josep Maria Canals han estat altres premiats de la gala d’aquest cap de setmana.


Aquest any el garrotxí ha acabat sent una garrotxina, un fet que ha passat en només quatre de les últimes dotze edicions. Adriana Sánchez és la quarta dona que guanya aquest guardó que reconeix la tasca de persones, entitats i empreses durant l’últim any. Sánchez és olotina i durant el 2018 va descobrir, juntament amb el seu equip, les cèl·lules que provocaven les recaigudes del càncer de pell més freqüent. Aquestes han estat les seves paraules en el moment de recollir el premi.


Els altres finalistes del Premi Garrotxí de l’Any van ser l’entrenador de natació Jordi Jou i la musicòloga Laura Pallàs. A més d’aquests noms propis, a la gala d’aquest cap de setmana també va ser protagonista Josep Maria Canals. L’activista cultural va rebre el premi a la trajectòria.


La Nit del Garrotxí de l’Any també va premiar l’empresa Alquimia com a millor iniciativa empresarial;, Els Catòlics per millor iniciativa promocional per l’organització de la Cavalcada de Reis; i els voluntaris que porten els malalts a Lourdes, com a millor iniciativa social.

Respon