Aglomeracions a l’Alta Garrotxa, tot i les recomanacions anticovid

A la Vall de Sant Aniol, s’hi han arribat a concentrar més de 500 cotxes en un cap de setmana. Per aquest motiu el Consorci de l’Alta Garrotxa ja ha endurit les mesures i juntament amb tots els municipis de la zona han engegat un nou dispositiu que prohibeix aparcar als vorals de la carretera. També s’ha instal·lat un punt de control i informació a Montagut. A altres punts de bany de la comarca també demanen més control. 

Un vídeo penjat a les xarxes socials denunciava fa pocs dies la situació que ha viscut Sadernes els últims caps de setmana.  Desenes i desenes de cotxes mal aparcats al voral de la carretera i que impedien el pas de dos vehicles de cara. La situació ha portat al Consorci de l’Alta Garrotxa a endurir les mesures d’accés a la zona. S’ha decidit prohibir l’aparcament al lateral de la carretera i limitar el pàrquing de Sadernes. En parla el president del Consorci, Santi Reixach, a Ràdio Olot.

 

De moment, el que també s’ha fet és instal·lar un punt de control a Montagut per informar els vehicles que volen pujar, de les mesures i de l’aforament del pàrquing. Tot i això, els municipis i el Consorci troben a faltar més presència dels Mossos d’Esquadra per sancionar aquells que no compleixen. Però, a part dels cotxes, el que també preocupa són les aglomeracions. Ho explica a Ràdio Olot el director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, Francesc Canalias.

 

Un dels espais de bany de la Vall de Sant Aniol (Ràdio Olot)


Demanen més control també a la Vall d’en Bas

Canalias també explica que les limitacions d’aforament en alguns espais, ha comportat que hi hagi visitants que busquin noves zones. Això ja ha passat a la Vall d’en Bas on van limitar l’accés a la zona dels Pins. L’alcalde del municipi és Lluís Amat.

 

El que més preocupa, ara mateix, és la situació a Sadernes. Tot i la pandèmia, les visites a aquesta zona no han anat a la baixa i les aglomeracions s’han repetit els últims caps de setmana. El Consorci no descarta tancar l’accés si la situació empitjora. Les administracions recorden que el bany als grogs no està recomanat, ja que les aigües estancades poden ser focus de contagi. En aquest sentit, és més segur anar a la piscina que a banyar-se al riu.

 

 

3 Responses to “Aglomeracions a l’Alta Garrotxa, tot i les recomanacions anticovid”

 1. Laura

  Això és culpa de fer tanta propaganda dels espais naturals, de llocs que fins fa res només es sabien per el boca a boca. De permetre un lloc on fer una Coca-Cola al costat del pont d’en Valentí i d’estar construint un refugi al costat de les gorgues que acollirà tantes persones! Després d’això com s’espera que la gent no hi vagi a pilons?

  Respon
  • Dolors Oliver; dels " Amics de Sant Aniol d' Aguja"

   Els Amics de Sant Aniol rehabilitem( no construïm) un refugi per a excursionistes que ja existia i funcionava per a acollir persones que fan travessa; excursions per l’ Alta Garrotxa O el GR11 i que agrairan de ben segur trobar un lloc de confort muntanyenc i sense luxes per a descansar. La resta és conseqüència d’estar en un lloc preciós i també fràgil que hem de protegir entre tots per a continuar gaudint-ne. I no es pot ni prohibir ni privatitzar el gaudi de la natura. En tot cas cal regular-lo.

   Respon
 2. Ernesto

  Això passa per fe massa propaganda d’aquets llocs.
  No quieres caldo? …. Pues toma dos tazas.

  Respon

Respon