Així serà la nova Segona B 2020-2021

Els tres primers equips de cada subgrup lluitaran per pujar a Segona A, els quatre últims intentaran evitar el descens a Tercera i els del mig buscaran la classificació per a la Segona B Pro. La temporada tindrà dues fases, a més d’un play-off d’ascens al futbol professional.

La pretemporada serà més important que mai (David Planella)

Quan començarà?

El cap de setmana del 17 i 18 d’octubre.

Qui la jugarà?

102 equips dividits en cinc grups. Cada grup, a la vegada, es dividirà en dos subgrups (tots seran de 10 equips, excepte dos que seran d’11). L’Olot ha quedat enquadrat al grup 3 amb catalans, valencians i eivissencs i, a la vegada, al subgrup A amb deu equips catalans més.

Com serà?

La temporada tindrà dues fases i decidirà com queden distribuïts els equips dins la nova reestructuració que es preveu per a la temporada que ve. El proper curs, hi haurà tres categories per sota del futbol professional en comptes de dues: la Primera Divisió RFEF (la que s’ha anomenat popularment Segona B Pro), la Segona Divisió RFEF (la Segona B) i la Tercera Divisió RFEF (la Tercera Divisió).

Primera fase

Els onze equips del subgrup de l’Olot s’enfrontaran entre ells en una lliga a dues voltes; jugaran 20 partits cadascun. Els tres primers classificats passaran a la fase d’ascens a Segona A; el quart, el cinquè, el sisè i el setè, a la fase d’ascens a Segona B Pro, i el vuitè, el novè, el desè i l’onzè, a la fase de permanència.

Segona fase

Per a la segona fase, s’arrossegaran tots els punts i gols que s’hagin fet en la primera.

Fase d’ascens a Segona A

Els tres primers del subgrup A jugaran una lligueta, a doble volta, contra els tres primers del subgrup B. Només es disputaran sis partits, perquè els equips del mateix subgrup no es tornaran a enfrontar entre ells. Els tres primers d’aquesta lligueta de sis equips, juntament amb el millor quart de tota la categoria (16 equips en total), disputaran el play-off d’ascens al futbol professional. Seran eliminatòries a partit únic i en una mateixa seu designada per la Federació. En pujaran quatre i els dotze restants quedaran classificats automàticament per a la Segona B Pro.

Fase d’ascens a Segona B Pro

El quart, cinquè, sisè i setè del subgrup de l’Olot s’uniran al quart, cinquè i sisè del subgrup valencià i eivissenc. Jugaran una lliga entre ells, però no es podran enfrontar equips del mateix subgrup (els punts s’arrosseguen). Els dos primers classificats pujaran a la Segona B Pro i la resta es quedaran a Segona B.

Fase de permanència

La jugaran els quatre últims classificats del subgrup de l’Olot, que s’enfrontaran als quatre últims classificats del subgrup B. També s’arrossegaran els punts de la primera fase i, per tant, tampoc es podran enfrontar equips del mateix subgrup. Els cinc últims classificats de la fase de permanència, i el pitjor sisè per la cua de tota la categoria, baixaran a Tercera Divisió (26 descensos en total).

Respon