Alcaldes garrotxins que acaben mandat critiquen la lentitud de l’administració pública

Després d’anys de governar, reflexionen sobre la seva experiència política a Ràdio Olot. També diuen que els mandats haurien de ser de sis anys i que en certs moments l’alcalde té un excés de responsabilitat. 


La lentitud dels processos administratius és una de les crítiques que els alcaldes sortint de la Garrotxa fan a l’administració pública. Projectes i decisions que es podrien prendre ràpidament queden diluïdes per la burocràcia del sector públic. L’alcalde en funcions de Tortellà és Rafel Domínguez.

 

També remarquen que moltes vegades és difícil haver de dir que “no” a projectes dels veïns i veïnes del municipi i que sovint assumeixen més responsabilitats de les que els hi pertocarien. Joan Casas, Rafel Domínguez i David Jané són els alcaldes en funcions de Sant Feliu, Tortellà i Riudaura.

Mandats de sis anys i limitats

Després d’aquests anys d’experiència a l’administració local, els alcaldes coincideixen en el fet que els mandats haurien de ser més llargs i no poder-se presentar a la reelecció.

 

David Jané i Rafel Domínguez deixen l’alcaldia i l’Ajuntament després de quatre anys. El nou alcalde de Riudaura serà Agustí Llop mentre que a Tortellà governarà Josep Reig. Per la seva banda, Joan Casas encetarà el seu sisè mandat al consistori, però serà la primera vegada a l’oposició. L’alcalde a partir d’aquest dissabte a Sant Feliu de Pallerols serà Artur Colomer.

Respon