Alerta als ciutadans per falsos revisors de l’aigua a la Garrotxa

L’Oficina de Consum ha detectat diferents casos de persones que entren a cases fent-se passar per tècnics. Agafen mostres de l’aixeta i intenten convèncer el propietari perquè compri aparells que poden arribar als 1.600 euros.

El Consell Comarcal i l’Oficina de Consum de la Garrotxa han detectat diversos casos durant els últims dies. Els estafadors es fan passar per tècnics de l’Ajuntament que fan comprovacions de la qualitat d’aigua. Amb aquesta presentació entren a les cases per agafar una mostra d’aigua de l’aixeta i a través de reactius enganyar als propietaris fent veure que l’aigua està en mal estat. Llavors els hi proposen una solució que passa per la compra d’aparells que poden arribar a 1.600 euros.

Des de les administracions garrotxines es vol deixar molt clar que els Ajuntaments mai fan anàlisis d’aigua casa per casa. L’Oficina de Consum avisa que qualsevol persona que hagi caigut a la trampa té 14 dies per desistir el contracte firmat.

Els últims dies també s’han detectat falsos comercials de llum i gas que demanen factures porta a porta. El seu objectiu és forçar un canvi de companyia al propietari. Des de l’Oficina de Consum s’informa que qualsevol oferta ha de ser clara i indicar quines condicions té. En cas de dubte, mai s’ha de firmar cap document sospitós d’estafa.

Respon