Alerta per fortes tempestes aquesta tarda

Protecció Civil manté en fase de prealerta el pla Inuncat davant la previsió de tempestes fortes aquest dilluns pràcticament arreu de Catalunya, llevat de la zona del Segrià i el litoral nord de Barcelona i Alt i Baix Empordà. A partir de la tarda-vespre els xàfecs poden ser localment intensos a les comarques gironines.

bombers_aigua2

Els aiguats podran deixar més de 20 litres en 30 minuts i anar acompanyats de calamarsa o pedra i de fortes ràfegues de vent. Les comarques on localment es preveu que les pluges puguin causar més afectacions són la Garrotxa, Ripollès, Conca de Barberà, Baix Camp i Alt Camp. Entre els registres d’aquest dilluns destaquen ja els 15,4 de Canaletes, a Cabrera d’Anoia, o els 10,4 de Cunit.

Protecció Civil recomana seguir les actualitzacions de la previsió meteorològica i actuar amb precaució si plou de forma intensa, conduint a velocitats més lentes i augmentant la distància entre vehicles. També cal evitar creuar a peu o amb vehicle passos soterrats o en zones inundables i no estacionar els vehicles en rieres o zones de desguàs. Cal netejar els embornals i baixants de brutícia per evitar inundacions de baixos, terrasses i patis interiors.

D’altra banda, segons informacions facilitades per Endesa Generación s’estan realitzant maniobres ordinàries a les preses de Sant Maurici (3 m3/s) i Cavallers (7,5 m3/s). Com a conseqüència d’això el cabal dels rius Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana seran superiors als seus habituals.

Respon