Alex Molenaar: de l'escola de ciclisme del CC Olot Infantil a la Vuelta a Espanya

De pare holandès i mare catalana, viu a Olot des que tenia 12 anys i s’ha convertit en ciclista professional. És un jove talent que aquestes últimes setmanes ha arribat a córrer la Vuelta a Espanya amb el Burgos. Molenaar s’ha retrobat al ‘Tercer Temps’ de Ràdio Olot amb el seu pare esportiu, Carles Torrent.


Carles Torrent és el president del Club Ciclista Olot Infantil, on Alex Molenaar va començar a pedalar quan tenia 13 anys. Feia pocs mesos que havia arribat a la Garrotxa. Ell va néixer als Països Baixos, però la seva mare és catalana i la família va venir a viure a Olot. Aquí, empès pel seu pare, que era ciclista, Molenaar es va posar a les ordres de Carles Torrent i va descobrir el ciclisme. En aquell moment, però, Torrent reconeix que no prometia especialment.

 

I ha arribat al màxim nivell, on no s’havia imaginat mai ser.

 

Alex Molenaar té 21 anys i aquesta temporada el Burgos li ha donat l’oportunitat de firmar un contracte professional. Ha estat el ciclista més jove de l’equip que en les últimes setmanes ha participat a la Vuelta a Espanya i el seu nom ja va sonar de valent en una de les etapes. A la desena, a Cantàbria, Molenaar va protagonitzar una escapada que no li va servir per guanyar, però que sí que li va valer per endur-se el premi a la combativitat.


“És un orgull”

Molenaar espera repetir experiència la temporada que ve a la Vuelta, on aquest any ha estat 128è de la general. És el primer ciclista format a l’escola del Club Ciclista Olot Infantil que arriba a una gran ronda i per a Carles Torrent representa tot un orgull.

 

Alex Molenaar té un any més de contracte amb el Burgos, un equip professional continental, i el vol aprofitar. L’objectiu, continuar fent passos de gegant en la seva carrera per arribar algun dia a un equip d’UCI World Tour.

Recupera l’entrevista a la part final del ‘Tercer Temps’

Respon