Allau de cancel·lacions i suspensions de curses i marxes populars a la Garrotxa més enllà de l’estat d’alarma

La Mitja Marató de la Garrotxa, la Cursa de la Moixina, l’Embardissada i la Lletissonada són quatre grans proves esportives que s’havien de fer a partir de la segona quinzena d’abril i que han quedat descartades preventivament. Tampoc no es farà la Cursa per Cor de la Fageda de Santa Pau; en aquest cas, s’ha decidit que s’intentarà trobar una nova data.

La Mitja Marató de la Garrotxa del CN Olot s’havia de fer el 19 d’abril i està cancel·lada (CNO)

En teoria, l’estat d’alarma s’acaba l’11 d’abril, però ningú no sap què passarà a partir del dia 12 i, per això, les entitats esportives que havien d’organitzar algun esdeveniment aviat s’estan anticipant i curant en salut. Continuen caient del calendari proves esportives de casa nostra. L’última que s’ha cancel·lat ha estat la Cursa de la Moixina. Organitzada per Linkinesis i el Faràndula Ràcing Team, estava prevista per al festiu de l’1 de Maig a Olot. Marià Clavell és un dels seus organitzadors.


Amb la cancel·lació definitiva de la Cursa de la Moixina, ja no queda cap competició atlètica a la Garrotxa fins a finals de maig. El cap de setmana passat, no es van poder disputar ni la Cursa de la Dona de Sant Joan, ni la Romànic Extrem de la Vall de Bianya ni el Cros de Castellfollit; totes tres proves busquen una nova data. Ara, la propera havia de ser la Mitja Marató de la Garrotxa del 19 d’abril, però el Club Natació Olot ja la va cancel·lar de seguida i va tornar l’import de les inscripcions als atletes que s’hi havien apuntat. La seva presidenta és Gemma Soy.


Tampoc no es podran fer les dues grans cites excursionistes per excel·lència del calendari garrotxí: l’Embardissada del Centre Excursionista Olot, prevista pel 26 d’abril, i la Lletissonada del GECA de la Vall d’en Bas, del 3 de maig. L’Embardissada està cancel·lada definitivament i la Lletissonada està suspesa a l’espera d’una decisió final que el GECA prendrà la setmana que ve.

A més, estan suspeses la Cursa pel Cor de la Fageda de Santa Pau del 9 de maig —la intenció és trobar una nova data durant aquest 2020— i la Cames de Ferro al Puigsacalm del 31 del mateix mes.

Respon