Continuen buscant maneres de descongestionar la Fageda d’en Jordà

Continuen buscant maneres de descongestionar la Fageda d’en Jordà en aquells caps de setmana de tardor en què està massificada i els cotxes arriben fins a Olot. L’Ajuntament de Santa Pau admet que hi ha ‘hiperfreqüentació” però considera que és una situació molt concentrada en alguns caps de setmana. L’alcade creu que s’ha de buscar l’equilibri i es mostra disposat a buscar solucions per pal·liar els moments de punta de visitants.  

Alternatives sí però sense renunciar a treure profit del principal atractiu turístic del municipi: la Fageda d’en Jordà. Amb aquesta condició l’Ajuntament de Santa Pau es posiciona sobre el debat de l’excés de visitants que pateix aquest bosc però també llocs com els volcans Croscat o Santa Margarida. El seu alcalde, Pep Companys, ha concretat a Ràdio Olot que el problema està amb 4 o 5 caps de setmana l’any. Per això Companys insisteix que el problema està en aquests casos. Un problema que té molts derivades, com que no es pot gaudir al màxim de la visita a la Fageda ja que hi ha massa xivarri o un de seguretat quan, en aquests dies, els cotxes arriben fins i tot a la rotonda del Vial Sant Jordi d’Olot.

Entre d’altres propostes hi ha la idea de fer un autobús llançadora que uneixi Olot i Santa Pau amb parada a la Fageda. Des del municipi també intenten girar l’horari de la visita i que la gent visiti Santa Pau o un altre atractiu al matí i vagi a la Fageda a la tarda. Sigui com sigui i es prengui la decisió que es prengui, Companys reclama que el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa tingui present l’opinió i el criteri de Santa Pau. A banda de polítics i tècnics del Parc, diferents investigadors han presentat un informe per tal de recuperar el silenci a la Fageda d’en Jordà que aposta per la conscienciació, per portar els treballadors de la Cooperativa amb autobús o construir pantalles acústiques a la carretera que eliminin part del soroll.

Respon