ANC i Òmnium Garrotxa també es deixen sentir per la llista única

Les delegacions garrotxines de l’ANC i Òmnium Cultural segueixen fent pressió per tenir llistes potents a les eleccions del 27S. Celebren que es treballi per una llista unitària però demanen començar a pensar ja amb els indecisos que seran clau en uns comicis catalans que s’espera que siguin històrics.

 Campana Lliberat (ANC Garrotxa)

La Campana Llibertat, un dels símbols de l’independència a la Garrotxa (ANC Garrotxa)

Les eleccions nacionals d’aquest mes de setembre continuen portant cua en el flanc independentista. Mentre l’esquerra alternativa i unionista està ja preparant una coalició conjunta i amb bones perspectives electorals, les forces a favor d’una Catalunya independent encara dubten sobre si sabran sumar o no. De moment, Convergència, Esquerra i la CUP treballen amb la hipòtesi de presentar-se per separat però sembla que s’ha reobert la porta d’una llista conjunta amb personalitats de la societat civil. Les entitats socials que capitanegen el procés, Òmnium i ANC, discrepen en si hi ha d’haver o no polítics. Les dues entitats han volgut donar veu al territori malgrat que es va contrarellotge. En el cas d’Òmnium Garrotxa, la seva presidenta Núria Torres,  ha explicat que proposen que sí que hi hagi partits però “de caràcter simbòlic”. Malgrat tot, Torres entén que els partits sí que han de tenir un paper en el procés executiu. La presidenta d’Òmnium ha explicat que s’està treballant en silenci i avisa que “s’està avançant silenciosament”. Tot i això, reclama que la decisió es prengui quan abans millor.

Des de l’ANC a la Garrotxa expliquen que un centenar de persones van participar a la consulta que l’entitat va fer als seus membres i d’aquests, només quatre van votar en contra d’implicar-se en la cerca d’una llista transversal. La seva presidenta, Toia Codina, ha refermat a Ràdio Olot que a nivell nacional el procés està en marxa i que els tres partits estan col·laborant per buscar un acord. Malgrat això, des de l’Assemblea demanen però el màxim de celeritat per posar el focus de l’atenció en els beneficis de la independència. Per això, des de la delegació de la Garrotxa ja estan informant a persones per exemple a les sortides dels supermercats.

Codina també ha explicat que estan oberts a fer debats amb tothom qui ho vulgui sobre la situació actual i els dubtes que generi el procés. Per a participar-hi, cal enviar un correu electrònic a garrotxa@assemblea.cat.

Respon