Anna Roca: una actriu olotina que gaudeix i fa gaudir el teatre

Una actriu olotina que gaudeix i fa gaudir sobre els escenaris. És Anna Roca, candidata als premis Garrotxí de l’Any gràcies a un 2015 per emmarcar. Va rebre el primer premi de la seva carrera en el món del teatre i va ser nominada per partida doble als guardons Max de les Arts Escèniques, els millors de l’estat.

anna roca

Té la seva pròpia companyia de teatre des de fa vint anys i el 2015 va ser un dels millors per a ella. L’any passat, Anna Roca va estrenar l’obra ‘Momo’, un espectacle que ha representat arreu de Catalunya i que ha rebut crítiques positives de totes bandes. De fet, va aconseguir dues nominacions als premis Max de les Arts Escèniques, el màxim guardó de l’escena estatal, al millor espectacle familiar i a la millor producció privada. A més, va aconseguir guanyar el premi de la Crítica.

‘Momo’ és una adaptació de la novel·la de Michael Ende que Anna Roca va llegir quan era petita. Des d’aleshores, sempre ha tingut la idea de portar-la algun dia als escenaris, però esperava a trobar la persona ideal per adaptar-la al teatre. Roca revela com va començar el procés de creació de l’obra.

Gràcies a aquesta obra, ara Anna Roca és candidata als premis Garrotxí de l’Any. Assegura que quan va rebre la notícia no s’ho va acabar de creure i es mostra especialment orgullosa de ser reconeguda a casa seva. Sobretot, perquè diu que sempre ha estat molt arrelada a Olot. De fet, explica que li va costar molt acostumar-se a viure a Barcelona. Fins i tot, va pensar a tornar a Olot al cap dels primers mesos d’estudi, però una professora la va convèncer amb una idea ben original.

Anna Roca ha fet teatre tota la vida i aquest 2016 no pararà. Continuarà fent la gira de ‘Momo’, no només a Catalunya sinó també a fora (en castellà a l’estat i en català subtitulada a països europeus com Bèlgica). Aquest juliol, començarà a dirigir un espectacle familiar per a un jove companyia de teatre banyolina.

Respon