Anticorrupció investiga Pere Macias per pressumpte blanqueig de capital

La Fiscalia acusa l’exalcalde d’Olot de fer donacions a CDC quan era conseller de Territori. A més de Macias, el fiscal demana a l’Audiència Nacional que citi a declarar Puig, Jané i Rigau a més de vuit ex-alts càrrecs del partit.

Pere Macias és actualment el Coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya. (ACN)

Segons ha avançat ‘El Periódico’, el fiscal es basa en un informe de la Guàrdia Civil, segons el qual tots ells haurien fet donacions al partit que superarien els 100.000 euros. Per això, la Fiscalia Anticorrupció ha demanat a l’Audiència Nacional que els citi tots a declarar com a investigats.

Anticorrupció sosté que les donacions realitzades per persones físiques poden amagar ”algun tipus d’actuació a través de la qual, el partit ingressa, i justifica, fons d’origen desconegut”. Segons l’informe, els dotze polítics haurien fet donacions de 3.000 euros en una o més ocasions i, segons l’escrit d’Anticorrupció, en total es podrien arribar als 106.000 euros.

L’informe d’Anticorrupció recull que Jané i Macías haurien fet quatre pagaments de 3.000 euros cada un el 2008, 2009, 2010 i 2013, que Puig hauria fet tres ingressos de 3.000 euros cada un, i que Rigau n’hauria fet dos, també de la mateixa quantitat, el desembre de 2008 i 2010, respectivament.

Segons la fiscalia, les donacions d’aquests dotze polítics podrien amagar una ”operativa de blanqueig de diner” ja que els alts càrrecs pressumptament ingressaven diners al partit per amagar donacions i camuflar el verdader origen dels fons. Per això, diu Anticorrupció, les quantitats són de 3.000 euros, el límit per evitar que la sucursal bancària hagi d’avisar el Banc d’Espanya.

Respon