Apareix una columna de fum al volcà Santa Margarita

També s’ha registrat activitat sísmica al volcà garrotxí. Després dels dos terratrèmols que s’han produït aquest matí, el volcà ha començat a treure fum cap a dos quarts de tres de la tarda. Els experts alerten que es podria tractar d’una petita erupció i per precaució s’ha decidit desallotjar els veïns de la zona. 

Imatge aèria de la columna de fum que ha sortit del volcà Santa Margarita


Després dels dos terratrèmols registrats aquest matí, l’Institut Cartogràfic de Catalunya ha confirmat activitat sísmica a la zona de Santa Margarita. L’ens català ha emès l’avís cap a les dues del migdia i poc després, cap a quarts de tres, s’ha començat a veure una fumerola des de dins el volcà. La columna de fum, densa i amb altitud, es pot veure des de quilòmetres de distància.

Els experts alerten que es podria tractar d’una petita erupció, la primera en milers d’anys. En una entrevista a l’Informatiu Migdia de Ràdio Olot, el geòleg Llorenç Planagumà, ha assenyalat aquesta possibilitat.

 

Per precaució, Protecció Civil ha decidit desallotjar una vintena de veïns de la zona. Tots ells han estat traslladats al pavelló municipal de Santa Pau on passaran les pròximes hores. Aquest matí, ja s’havia tallat l’accés al volcà garrotxí com a mesura preventiva.

 

 

———— Aquesta notícia es va escriure el 28 de desembre de 2020, dia de Sants Innocents ——–

Respon