Apel·lació tomba el recurs de l'Olot i Ginard es perdrà els dos propers partits

El comitè considera que no hi ha proves contundents que demostrin que no hi va haver protestes i recorda que el Jutge de Competició ja va aplicar la sanció mínima al porter. Ginard no podrà jugar el partit clau de diumenge contra el Formentera ni el de la setmana següent a Son Moix.

Xavi Ginard, en un partit d’aquesta temporada a casa (Isaac Planella/UEO)

No hi ha hagut sorpresa. El recurs de la Unió Esportiva Olot a la sanció de dos partits imposada pel Jutge de Competició no ha fet efecte. El Comitè d’Apel·lació considera que les proves que ha presentat el club olotí no són prou contundents per demostrar que Xavi Ginard no va protestar a l’àrbitre del partit de Vila-real. Fins i tot, fa servir els significats del diccionari de la RAE per justificar que és una protesta la frase que, segons recull l’acta del partit, el porter va dir al col·legiat. Explica que expressions com “t’has lluït” o “vaia tela” són sinònimes d'”advertències o observacions”; per tant, de protestes.

En la seva resolució, dictada ahir i feta pública aquest divendres al matí, Apel·lació també puntualitza que és “positiu i reconfortant” que Ginard demanés disculpes a l’àrbitre als vestidors, però recorda que el Jutge de Competició ja li va aplicar la sanció mínima. L’article 120 del codi disciplinari diu que les protestes als àrbitres es poden sancionar “amb una suspensió de dos a tres partits o per temps de fins a un mes”.

Una baixa molt sensible

Xavi Ginard, el porter titular i un dels jugadors més determinants de l’Olot aquesta temporada, es perdrà el partit de diumenge, a casa, contra el Formentera. És clau en la lluita per la permanència, perquè els balears només tenen dos punts menys i ja ocupen zona de descens directe. A més, el porter tampoc no hi podrà ser en la històrica visita olotina a Son Moix, el camp del Mallorca, el diumenge de la setmana següent. Òscar Bastida o Guillem Sacrest el substituiran sota pals.

Respon