Aprovat el Pla d'Usos del Firal

Aprovat per unanimitat i de manera definitiva el Pla d’Usos del Firal d’Olot. Ha tirat endavant respectant el text inicial però incorporant la Cavalcada Reial com una excepció. La resta d’al·legacions presentades per diferents entitats s’han desestimat, tal i com els va avançar Ràdio Olot. El Ple del consistori creu que la ciutat té llocs alternatius i que els veïns del Firal ha en tenen prou amb l’enrenou de les Festes del Tura.

firal jordi

El Firal d’Olot (Jordi Altesa)

A grans línies, es demanava aixecar la prohibició de cuinar-hi i que almenys hi hagués una festa que acabés a les cinc de la matinada un cop per trimestre. Segons el regidor de participació ciutadana, Josep Ferrés, aquestes al·legacions s’oposen totalment al model que volen pel centre. Considera que el barri antic no pot ser el centre de totes les festes.

Pel Partit dels Socialistes de Catalunya, el pla que s’ha aprovat és “correcte i coherent”. La regidora Mercè Traveria ha considerat que no tot es “pot fer al mateix lloc” i creu que, en cas de dubte, ha de pesar més l’opinió dels veïns.

Plataforma per Catalunya creu que les al·legacions van en la línia d’un model que “genera fums i brutícia”. Segons Ignasi Mulleras, el portaveu del partit, aquest no va en la línia que busquen.

“La ciutat ofereix alternatives al Firal”. Aquest és també el missatge que dóna Esquerra Republicana de Catalunya. El seu portaveu, Pere Gómez, ha argumentat que els veïns del Firal ja “tenen prou càrrega” amb el que suposen les Festes del Tura.

El Partit Popular de Catalunya també ha aprovat el pla rebutjant-ne les al·legacions. Tot i mostrar-se disposat a buscar un consens amb les entitats, Júlia Sala creu que s’ha de ser respectuós amb el descans dels veïns.

Al final doncs les al·legacions, amb l’excepció de la dels Catòlics per la Cavalcada, s’han acabat desestimant. Aquestes entitats que han vist rebutjades les seves propostes ho interpreten com “la mort del Firal”.

Respon