En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Aquest cop, sí: l'Olot aconsegueix la primera victòria de la temporada a la lliga

L'equip olotí supera l'Atlètic Saguntí amb gols d'Hèctor Simon i Escudero, en pròpia porteria, a la primera part
| 8 d'octubre de 2017

L'equip de Martín Posse en fa prou amb una bona primera part per superar l'Atlètic Saguntí. Hèctor Simon va marcar l'1-0 i Escudero es va fer un gol en pròpia porteria que va aplanar molt el camí dels olotins cap als tres punts. A la segona part, es van defensar amb un gran Xavi Ginard per mantenir la distància.

Una de les imatges del partit, a la graderia (Sandra Sotillo)

La primera de la temporada va ser una típica victòria de Segona B: i això vol dir que l'Olot va tenir fases de bon joc amb la pilota, però que sobretot es va defensar bé i va tenir efectivitat, i un punt de fortuna, en les jugades d'atac. L'eficàcia la va firmar Hèctor Simon, que s'està convertint en un golejador sorpresa en aquest inici de temporada. Entre la Copa i la lliga, el migcampista llançanenc ja ha marcat tres dianes; l'última, gràcies a un xut amb rosca des de fora de l'àrea, va servir a l'Olot per avançar-se en el marcador contra l'Atlètic Saguntí (20'). I la fortuna per a l'Olot la va posar el seu exjugador David Escudero, que es va fer un gol en pròpia porteria que va significar el 2-0 i que va deixar la victòria local molt ben encarrilada (38'). Tant que a la segona part no va perillar, tot i que el Saguntí va intentar atacar més i, a la recta final, Ginard va treure tres mans providencials. Els tres punts es van quedar a casa i van suposar una alenada d'aire fresc, tal com destaca l'entrenador de l'Olot, Martín Posse.

Canvi de dibuix

Posse va sorprendre el tècnic del Saguntí, David Gutiérrez, amb un significatiu canvi de sistema tàctic. L'argentí va apostar per un 5-3-2, amb tres centrals (Barnils, Micaló i Carles Mas), dos carrilers (Blázquez i Bigas), un pivot defensiu (Masó), dos interiors (Hèctor i Pedro) i dos davanters despenjats (Alfredo i Marc Mas).

Alegria completa

La victòria contra el Saguntí permet a l'Olot sortir de la zona vermella de la classificació i empatar amb els valencians a vuit punts, a la zona mitjana-baixa de la classificació. Per primera vegada aquesta temporada a la lliga, l'alegria va ser completa a l'Estadi Municipal, on el partit es va desenvolupar amb total normalitat tot i la polèmica de la setmana. En el minut 17.14, la Grada d'Animació de l'Olot va exhibir un mosaic on s'hi podia llegir  'Dignitat 1-0'.