Aquest estiu hauria d'estar llest el primer mòdul de la nova residència del Sant Jaume

El primer mòdul de la nova residència de l’antic Hospital Sant Jaume ha de ser una realitat aquest estiu. Les obres estan en marxa i ja estan canviant per dins les antigues dependències del centre mèdic. Unes actuacions que són possibles gràcies a la Generalitat, l’obra social d’un banc, els lloguers dels locals comercials i la venda de deixes que ha fet el Patronat de l’Hospital.

Les obres, en una visita la setmana passada (@jmcorominas)

Serà una residència amb un model de convivència diferent al que estem acostumats ja que l’autonomia de la gent gran serà prioritària i tindrà més llibertat per complir els horaris d’acord amb les seves costums. Un model de residència molt estès al País Basc i que a casa nostra està posant en marxa també la residència de Sant Hilari Sacalm. Les obres ja estan en marxa convertint per exemple les antigues habitacions del Sant Jaume en espais comuns. A l’alcalde d’Olot li agradaria fer coincidir l’obertura amb el dia del patró, el 25 de juliol, tot i que admet que serà complicat que es compleixin els terminis. En declaracions a Ràdio Olot, Mia Corominas assenyala que l’espai tindrà comoditats perquè se sentin com a casa, com per exemple una llar de foc.

Com s’està pagant

El fet de ser una residència pionera ha servit per comptar amb el suport de diferents institucions i privats per a anar fent realitat el projecte. Part dels diners provenen també dels lloguers de locals comercials del Sant Jaume que revertiran en les obres. El Patronat també ha venut part del patrimoni que havia rebut com a deixes en diferents herències per tal de contribuir a pagar aquestes obres que s’aniran fent de manera escalonada. Un cop estigui aquesta part es traslladaran un grup d’avis que deixaran buit un altre espai que serà el que es passarà a millorar properament.

Projecte de mandat

Omplir l’Hospital Sant Jaume de vida és un dels tres grans projectes del mandat sumat amb el nou Firal i els ja pràcticament enllestits camps de futbol del Morrot. Només la residència es calcula que pot tenir un cost d’entorn als 3M€. A banda dels locals comercials, la Sala de les Energies i l’Oficina de Turisme, també s’ha plantejat crear un seguit de serveis al ciutadà a l’estil del que la Generalitat té a l’antic Hospital de Santa Caterina. L’actual residència Sant Jaume té una seixantena d’avis.

Respon