Les Àrees Bàsiques de Salut de la Garrotxa s’uneixen contra el càncer bucal

Es preveu que engeguin campanyes de sensibilització per poder detectar a temps una malaltia que pot passar desapercebuda. Es calcula que el 4% dels càncers que es detecten són de boca. El tabac i l’alcohol són els principals factors de risc per contraure el càncer. Des de l’àmbit sanitari es recomana a les persones majors de 45 anys fer una visita anual al dentista. 


Aquest dimarts 12 de juny s’ha celebrat el Dia Europeu contra el Càncer Bucal. Es tracta d’una malaltia amb poca sensibilització entre la societat i que des de la Garrotxa es vol donar a conèixer. Per això les Àrees Bàsiques de Salut tenen previst iniciar pròximament campanyes per conscienciar la població sobre la importància de les revisions bucals. El càncer de boca apareix com una llaga a la llengua o la geniva. El dentista de l’Àrea Bàsica de Salut d’Olot, el doctor Josep Balcells, explica a aquesta emissora que si una llaga no es cura en tres o quatre setmanes, cal que demanem hora al metge. A part de les llagues, també diu que les taques blanques també són sospitoses.

 

Els factors de risc del càncer bucal se centren sobretot en el tabac i l’alcohol. El 90% de les persones que pateixen aquesta malaltia fumen. Si a més beuen, les possibilitats de contraure-la s’incrementen. Balcells també remarca que les persones de més de 45 anys tenen més risc de patir un càncer bucal. Segons el dentista de l’Àrea Bàsica d’Olot, hi ha preocupació des de l’àmbit de la salut per la detecció tardana.

 

Durant aquest dimarts totes les Àrees Bàsiques de Salut de la Garrotxa han ofert revisions sense cita prèvia a tots els ciutadans.

Respon