Arribar al Mundial de salvament esportiu d'Austràlia, el “somni” de Núria Payola

És la gran fita que es posa a l’horitzó Núria Payola, una socorrista que ha trencat rècords d’Espanya absoluts sent encara júnior. La jove olotina del SOS Sant Joan ha passat pel ‘Tercer Temps’ de Ràdio Olot, després d’haver aconseguit dues medalles d’or, una de plata i una altra de bronze a l’Europeu de Bèlgica.

 

Carnero i Payola, en l’entrevista a Ràdio Olot 

Núria Payola es va proclamar campiona d’Europa de socorrisme i salvament esportiu per partida doble. Va guanyar la medalla d’or en les proves de 200 supersocorrista i en els 50 remolc maniquí dels Europeus de Bèlgica, on també es va penjar la plata en 200 de natació amb obstacles i el bronze en 100 combinada. La seva entrenadora al SOS Sant Joan, Gemma Carnero, diu que aquesta era una cita fixada al calendari.

Gemma Carnero i Núria Payola han passat pel primer ‘Tercer Temps’, el nou programa d’esports dels dilluns a Ràdio Olot. Han parlat de passat, però també de futur. I és que, després dels èxits que van recollit al Campionat d’Europa, Payola tanca la seva etapa júnior per obrir la d’absoluta. Serà a partir de l’octubre. Ara farà 18 anys i, tot i que per edat no li tocaria estar entre les millors, ella confia entrar a la selecció estatal. De fet, fins ara, com a júnior, ja havia trencat rècords d’Espanya absoluts. Sense anar gaire lluny, en l’últim Europeu ho va aconseguir en la prova de supersocorrista. D’aquesta nova etapa, Payola n’espera el màxim: arribar al Campionat del Món que es farà a Adelaida, Austràlia, el 2018.

Núria Payola competeix amb el SOS Sant Joan, l’únic equip de salvament esportiu de la comarca i un dels dos únics que hi ha a la demarcació de Girona (l’altre és el Banyoles). El Sant Joan  compta amb una quinzena de nois i noies que, com a Payola, lluiten per arribar algun dia al màxim nivell d’aquest esport.

Escolta l’entrevista sencera al ‘Tercer Temps’

*A partir del minut 61

Respon