Arriben més turistes francesos, belgues i holandesos a la Garrotxa aquest estiu

El repunt d’aquest públic internacional ha estat una de les causes de l’augment de l’ocupació turística al juliol. Ha crescut un 8% i ha superat les previsions. La tendència a l’alça també es notarà aquest pont de la Mare de Déu d’Agost, quan s’espera arribar al 90% d’ocupació turística.

Cada cop més turistes europeus fan les maletes per visitar la Garrotxa.

El públic familiar i de parella procedent de l’àrea metropolitana de Barcelona, en primer lloc, i de la resta de Catalunya, després, continua sent el perfil del visitant que arriba a la Garrotxa. Però si en els últims anys a la segona posició del rànquing hi havia públic de la resta de l’Estat ara n’hi ha de la resta d’Europa. Bàsicament, de França, Bèlgica i els Països Baixos. S’ha notat especialment aquest estiu. Ho explica a Ràdio Olot el vicepresident de Turisme Garrotxa, Gerard Xifra.

 

Segons Xifra, aquests visitants internacionals trien la Garrotxa per això.

 

Les previsions de Turisme Garrotxa per a aquest estiu eren d’un 65% d’ocupació, un 5% menys que el 2018. Al juliol, però, la tendència a la baixa es va revertir i el mes es va tancar amb un augment del 8% respecte de l’any passat. El creixement també continuarà aquesta setmana amb el pont de la Mare de Déu d’Agost, que anirà de demà dijous fins diumenge. S’espera una ocupació molt alta a tots els allotjaments excepte…

 

En global, la mitjana de previsió d’ocupació turística d’aquest pont a la Garrotxa rondarà el 90%. Les reserves d’última hora poden inflar una mica més la xifra final.

Respon