Augmenten a disset les persones mortes durant el brot de coronavirus de la Residència del Tura d’Olot

Només a dues de les víctimes se’ls hi ha fet la prova; la resta presentaven símptomes compatibles amb la covid-19. El centre ha aïllat el seu centenar de residents a les habitacions i espera que aquesta setmana ja es reincorporin alguns dels treballadors que havien donat positiu. 

Imatge de la residència del Tura d’Olot (Google)


Ja fa gairebé quinze dies que es va detectar un brot de coronavirus a la Residència del Tura d’Olot. Durant aquest temps han mort quinze persones a la residència i dues a l’Hospital d’Olot. D’aquestes disset, només a dues se’ls hi va poder fer el test per coronavirus. Des del mateix centre, però, han explicat en un comunicat que totes les víctimes presentaven símptomes compatibles amb la covid-19. A la residència també hi ha quatre casos confirmats de residents amb coronavirus.

Davant la situació, el centre ha extremat totes les mesures de prevenció i ha decidit aïllar els residents a les seves habitacions, com si fossin possibles casos de coronavirus. Ho ha fet seguint les recomanacions del CAP d’Olot, amb qui la residència ha estat en contacte des de l’inici del brot.

 

Reforç a la plantilla del centre

Des de la direcció del centre també han informat que s’han incorporat deu persones per reforçar les àrees assistencials i de neteja. Actualment hi ha uns quants treballadors aïllats a casa per contagi, tot i que s’espera que aquesta setmana alguns es puguin reincorporar després de superar la malaltia.

En un comunicat, la residència olotina també ha explicat que la setmana passada es van rebre equips de protecció de l’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona. Asseguren que, ara mateix, disposen del material suficient per fer front a la situació.

Per últim, la direcció del centre agraeix tot el suport rebut durant els últims dies i envia un missatge “de forma especial” a tots els professionals de les residències de gent gran per “l’extraordinària tasca” d’aquests dies. A la Residència del Tura hi ha més de cent residents i hi treballen un centenar de persones.

Respon