Augmenten els casos i el risc de rebrot a la Garrotxa

La comarca abandona els nivells mínims de fa dies i tornen a créixer els contagis de forma controlada. L’augment ve impulsat per Olot on la incidència acumulada s’ha més que doblat respecte a la setmana passada i el risc de rebrot és alt. Malgrat tot, els valors garrotxins segueixen per sota la mitjana catalana.

La Garrotxa segueix per sota la mitjana catalana, però amb tendència ascendent (Pau Masó)

Tot i que la situació no és comparable amb la que es va viure les primeres setmanes de juny i juliol, la Garrotxa ha abandonat la situació idíl·lica que vivia fa justament una setmana i veu com els indicadors de la pandèmia tornen a mirar cap amunt. La comarca ha deixat la cua de la demarcació i és ara l’únic territori gironí on la tendència és ascendent.

Tot i això, tots els valors segueixen per sota la mitjana catalana, tant pel que fa a la taxa de nous positius com el risc de rebrot. Aquest últim ha augmentat 40 punts en una setmana de diferència i ha passat de risc baix a moderat. També ha crescut la taxa acumulada de positius per 100.000 habitants: fa quinze dies voltava els 20 casos i ara se situa als 40.

 

Olot, l’epicentre de l’augment

Tots els indicadors garrotxins creixen arrossegats per la ciutat d’Olot, que és on hi ha l’epicentre de l’augment que s’està produint a la comarca. A la capital, en els últims set dies, s’han detectat 14 casos més que la setmana anterior. Això també ha fet que la incidència acumulada de positius per 100.000 habitants passés de 20 a 60 amb poc més d’una setmana.

A Olot, el risc de rebrot ha anat creixent i, a hores d’ara, se situa a nivells alts. L’última setmana l’atenció primària ha registrat pics de cinc a set casos en un dia, uns valors que feia setmanes que no es veien. A la comarca s’han detectat alguns brots domèstics, però, segons els sanitaris garrotxins, estan controlats. Tot i això, la situació no és ni molt menys dramàtica, ja que els índexs es mantenen per sota les mitjanes catalanes. A més, el fet que la comarca estigués en valors baixos, també fa que el creixement sigui més exponencial.

 

Evolució del risc de rebrot:

Respon