Augmenten els rescats a muntanya després del confinament

Els Bombers assenyalen a Ràdio Olot que des de l’inici de la desescalada es van disparar els serveis. El passat mes de juny, tot i les mesures de confinament, l’estació de rescats de muntanya d’Olot  va fer un 20% més de serveis que el mateix període de l’any passat. Les ganes de sortir han estat la principal causa de l’increment. 

Imatge d’arxiu dels GRAE (ACN)

Dels 132 serveis que es van fer a Catalunya el mes de juny del 2019, aquest any s’ha passat als 156. Una xifra gairebé un 20% més alta, i comptant que el passat mes de juny vam estar mig mes amb mesures de desescalada. Els Bombers constaten l’augment de serveis i ho relacionen amb les ganes de la gent de sortir a la natura després de mesos de confinament. Ho explica el cap de l’estació del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers a Olot, Lluís Casals.

 

En concret, els rescats que es van fer el mes passat a la Garrotxa només superaven en un més la xifra del mes de juny de l’any passat. D’onze es va passar a dotze. Els territoris on s’està treballant més és al Baix Llobregat, el Ripollès o Osona. Casals diu a Ràdio Olot que tot i que l’estiu ha començat amb un repunt de serveis, esperen que els dos pròxims mesos les sortides segueixin la tònica dels últims anys. El cap dels GRAE a Olot també explica quina evolució ha tingut el nombre de rescats des del confinament fins ara.

 

Ja entrada la nova normalitat, Casals explica que els serveis principalment s’han centrat en fractures, luxacions i persones que s’han perdut al bosc. Per tot plegat, els Bombers envien aquests consells a la ciutadania.

 

El Parc dels GRAE i Bombers d’Olot també segueix diàriament les mesures anticovid. Ventilar constantment les instal·lacions i l’ús de la mascareta en tots els serveis són rutines que s’han adaptat des de fa mesos.

Respon