Baixen els nous casos de coronavirus a la Garrotxa i es frenen els brots

Baixen els nous positius de coronavirus a la Garrotxa. La comarca confirma la tendència a la calma després d’una primera meitat de juliol en alerta. En qüestió de setmanes, la Garrotxa ha passat d’estar al punt de mira de la regió de Girona, a la cua de la demarcació. La setmana passada es van detectar tretze casos, la segona xifra més baixa a la província. Segons Salut, no han aparegut nous brots a la Garrotxa. 

Foto: Pau Masó


La primera setmana de juliol, la comarca va registrar 16 nous casos de coronavirus, la xifra més alta de la demarcació en aquell moment. Ara, la setmana passada, la Garrotxa en va registrar tretze i va passar a ser la segona comarca gironina amb menys casos. De fet, és l’únic territori gironí que en els últims quinze dies ha anat a la baixa, pel que fa a nous positius de covid-19. Aquesta tendència fa que el mateix alcalde d’Olot, Pep Berga, hagi catalogat la situació com un “moment dolç”.

 

Segons les dades que ha ofert fins ara el Departament de Salut, des de dilluns s’han detectat només cinc casos nous de covid-19 a la comarca. A més, Salut Pública ha confirmat a Ràdio Olot que no han aparegut nous brots i els tres detectats a empreses segueixen controlats. Berga demana a la ciutadania seguir amb la prevenció.

 

Des que va començar la pandèmia, la Garrotxa acumula més de 780 casos de coronavirus. Pel que fa a l’Hospital d’Olot, se segueix amb xifres molt baixes: actualment només hi ha una persona ingressada per coronavirus. El nombre de defuncions es manté a 97 i no es mou de fa més d’un mes i mig.

Respon