Barnils torna a fer somriure l'Estadi Municipal

Una rematada de cap en el 86' de l'osonenc ha trencat el 0-0 i ha donat als olotins la victòria que tant necessitaven a casa
| 16 de desembre de 2018

Com el dia de la permanència de la temporada passada, l'osonenc es converteix en l'heroi de l'Olot en els últims minuts. Una rematada de cap en el 86' ha trencat el 0-0 i ha donat als olotins la victòria que tant necessitaven a casa. L'Ejea ha estat un rival rocós, més centrat a defensar que a atacar, que s'ha mantingut viu fins al final gràcies a l'actuació del seu porter.

Barnils celebra el gol de la victòria (Andrea Bolcato/UEO)

Així vam viure el gol de Barnils a Ràdio Olot

La crònica del partit

Es diu Roger Barnils, juga de defensa i és especialista a marcar gols decisius als últims minuts. El seu nom va lligat a l'èpica.

Seu ha estat el gol que ha donat a l'Olot una victòria a casa dos mesos després, i també seu va ser el gol que li va donar la permanència la temporada passada. Sense que es puguin comparar l'un amb l'altre, el d'aquest diumenge ha tornat a ser molt valuós. Perquè l'equip olotí només havia sumat una victòria en vuit partits a l'Estadi, perquè tenia la necessitat, i potser també l'ansietat, de tornar a guanyar davant de la seva afició i perquè el partit ja s'acabava sense que la pilota volgués entrar. Al minut 86, Barnils ha aprofitat una mala sortida de Loscos, que fins aleshores havia fet un partidàs, i ha superat el porter de l'Ejea amb una rematada de cap. Per al tècnic dels vermells, Raúl Garrido, ha marcat el gol que ha fet justícia als mèrits dels seus jugadors.

Durant tot el partit, el porter Loscos havia avortat ocasions prou clares de Nierga, Carles Mas i el mateix Barnils, totes gràcies al joc aeri. Les centrades i el joc directe a l'àrea han estat constants, perquè Garrido ha apostat per una alineació diferent a casa. Ha mantingut el 3-5-2 habitual, però ha canviat diversos jugadors: Chavarría ha deixat Guzmán a la banqueta, Barnils i Masó han compartit mig del camp, juntament amb Hèctor, i Nierga ha entrat a la punta de l'atac, al costat de Marc Mas. El tècnic explica per què.

Amb la victòria contra l'Ejea, l'Olot recupera la vuitena posició a la classificació i s'allunya, aquesta setmana sí, de la part baixa de la taula: ara té el descens directe a set punts, i el lloc de play-out, a cinc. La zona de play-off continua a vuit punts, però Garrido veu a prop poder somiar, com a mínim, amb alguna cosa més que la permanència.

Abans, però, toca guanyar el segon partit consecutiu. L'oportunitat serà dissabte que ve, un altre cop a casa i contra un altre aragonès: el Terol. Serà l'últim partit del 2018.