Besalú serà la seu del museu de circ més gran d'Europa

Circusland serà un equipament cultural d’uns 4.000 metres quadrats que acollirà exposicions, tallers i espectacles relacionats amb el món del circ. Estarà ubicat als dos edificis de l’antic monestir de Sant Pere i costarà uns cinc milions d’euros. És un projecte de Circus Art Foundation, la mateixa productora del Circ de Nadal i el Festival Internacional del Circ de Girona.

Imatge promocional del projecte 


D’aquí a un any, Besalú encara serà més cultural i turística. És quan està previst que obri les portes la primera part de Circusland, el palau internacional del circ que ha projectat Circus Art. Aquesta fundació, fins ara amb seu a Figueres, es traslladarà a Besalú i hi construirà un equipament cultural únic no només a l’estat espanyol, sinó a tot el continent europeu. Ho explica a Ràdio Olot el seu director, Genís Matabosch.

4.000 metres quadrats d’espai

Un cop estigui acabat del tot, Circusland serà un espai de 3.000 metres quadrats interiors i 1.000 d’exteriors que cada dia acollirà el museu internacional del circ, amb una de les col·leccions més importants del món, i també altres activitats. A banda d’una exposició permanent sobre la història del circ i les seves disciplines, la idea és que sempre n’hi hagi una altra de temporal, que es vagi renovant, i que es puguin fer espectacles relacionats.

 

El nou palau internacional del circ de Besalú es construirà a dos edificis que formaven l’antic monestir benedictí de Sant Pere. Circus Art Foundation els ha comprat i els rehabilitarà tenint, asseguren, molta cura. De fet, a hores d’ara, estan estudiant el passat de l’abadia per recuperar-ne l’esplendor. Per això i per la relació del municipi amb el circ, Genís Matabosch diu que Besalú és la seu ideal per a Circusland.

80% de finançament privat

En total, el projecte de Circusland està previst que costi uns cinc milions d’euros. El 80% del finançament serà privat (l’assumeix gairebé tot la fundació, però també buscarà patrocinadors externs) i un 20% hauria de ser públic. Circus Art trucarà a les portes de la Generalitat i el govern espanyol, i mentrestant ja ha rebut el suport de la Diputació i l’Ajuntament de Besalú.

 

Circus Art Foundation calcula que, un cop estigui obert, cada any passaran entre 60.000 i 70.000 persones pel nou palau internacional del circ de Besalú. Fa 22 anys que es va començar a pensar un projecte que ara s’acaba de presentar.

 

Respon