Besalú troba restes del seu passat romà

Besalú ha trobat la peça que li faltava del seu passat. Es donava per fet que hi havia hagut un assentament romà però fins fa ben poc això era un misteri. Aquesta descoberta és important perquè permet explicar el pes del poble en l’època medieval i diversificarà la proposta turística.

 besalu

L’arqueologia ha confirmat la teoria dels historiadors: abans de ser una vila clau de la història medieval, Besalú havia hagut de tenir forçosament un assentament de l’època de l’Imperi Romà. El lloc era un misteri fins ara. Fa 15 anys que es fan diferents excavacions arqueològiques i ara s’han trobat restes, en un dels punts més elevats del poble, amb ceràmiques i monedes de l’època romana Així doncs, Besalú ja pot reconstruir el seu passat des dels íbers i enllaçar amb l’esplendor de l’Edat Mitjana. Un passat de l’Imperi Romà del qual l’alcalde Lluís Guinó també en vol treure profit turísitc. La intenció és diversificar més enllà del passat jueu.

Besalú ha tirat endavant 15 anys d’excavacions arqueològiques amb recursos del consistori, de la Diputació i de la Generalitat. En tot aquest temps han anat apareixent descobertes que han reforçat i explicat millor el paper de Vila Comtal de Besalú.

Respon