Besalú veu més prioritari desdoblar la C-66 que l'A-26

Besalú prefereix prioritzar el desdoblament de la C-66 fins a Banyoles abans que fer de quatre carrils la carretera que va fins a Figueres. L’alcalde considera que desdoblar l’A-26 “no és urgent” perquè no hi ha una demanda suficient de vehicles i creu que és una petició més d’empresaris del transport per evitar l’AP-7.

mapa desdoblament gros

Des del punt de vista de Besalú, municipi en el qual l’A-26 es desdobla i permet seguir cap a Girona o cap a Figueres, la prioritat és la millora de la connexió amb la capital de la demarcació. Ho ha argumentat en declaracions a Ràdio Olot l’alcalde del municipi Lluís Guinó. Guinó ha ressaltat que cal prioritzar el desdoblament de la C-66 que ja es va començar en temps del tripartit i va quedar aturat.Per això creu que cal insistir a la Generalitat que aquest traçat és prioritari.

Diferent és el plantejament que tenen respecte l’A-26, carretera que és de quatre carrils d’Olot i fins a Besalú. Segons Guinó a hores d’ara el trànsit que hi ha entre la Garrotxa i l’Alt Empordà no justifica la necessitat de desdoblar aquest tram. Per ell, aquesta és una opció que tampoc és prioritària pel Govern central i que atribueix a la voluntat d’empresaris del transport de trobar una via alternativa a l’AP-7, aprofitant l’Eix Transversal i el túnel de Bracons. Sigui com sigui, Guinó ara no ho veu “prioritari”.

D’aquesta manera Guinó es manté ferm en el posicionament que ha tingut sempre Besalú sobre aquestes dues carreteres que passen pel municipi, una situació que contrasta amb la voluntat d’Olot de tenir una variant sortint de Bracons de 4 carrils en tot el seu traçat d’enllaç amb l’A-26.

Respon