Bianya veu la nova via verda com un impuls turístic

La Vall de Bianya espera que la nova via verda que connectarà amb el Ripollès reforci el sector turístic del municipi. El seu alcalde diu a Ràdio Olot que el nou traçat reforçarà el turisme rural de la localitat. Santi Reixach celebra que després de més d’un any, s’hagin desbloquejat unes obres que comencen avui mateix. 


Els tràmits administratius han estat el principal obstacle d’una obra que fa més d’un any que havia d’haver començat. La licitació dels treballs s’ha allargat més del compte i ha endarrerit el projecte. Des de l’Ajuntament de la Vall de Bianya valoren, però, positivament que s’hagi desencallat. El seu alcalde és en Santi Reixach, en declaracions a Ràdio Olot.

 

La nova via verda començarà a Hostalnou, on enllaçarà amb el tram que arriba d’Olot, i acabarà a Sant Joan les Abadesses amb la Ruta del Ferro i el Carbó. Són 17 quilòmetres a través de les valls de Sant Martí, Farró i Sant Ponç. Segons Reixach, serà un impuls per al turisme rural del municipi.

 

Les obres de la nova via verda costaran 1,3 milions d’euros. La meitat seran finançades pels fons europeus FEDER i la resta a parts iguals entre l’Ajuntament de la Vall de Bianya i Sant Joan de les Abadesses. Amb aquesta obra es podrà anar d’Olot a Ripoll sense baixar de la bicicleta.

Respon