Bogotà i Medellín estrenen el Festival MOT a Olot aquest dijous

Aquest dijous comença el festival literari MOT a la ciutat d’Olot i ho farà amb xerrades sobre les ciutats colombianes de Bogotà i Medellín. El divendres Sergi Pàmies i Eduardo Mendoza  parlaran sobre la gran novel·la sobre Barcelona, on també seran protagonistes París i Lisboa.

medelin_colombia_wikipedia 

Perspectiva de Medellín (viquipedia.org)

La temàtica de la segona edició del Festival el MOT són les ciutats on s’ha ambientat grans novel·les. Moltes d’aquestes ciutats ja no es poden concebre sense relacionar-les amb determinats escriptors. Precisament aquest festival està dedicat a explorar aquesta relació entre la literatura i ciutat. La comissària d’enguany, Mita Casacuberta, ha explicat que s’han buscat escriptors que segueixen treballant sobre les ciutats. Aquest dijous Olot s’estrenarà amb la xerrada ‘Ciutats al límit’ que estarà dedicada a Bogotà i Medellín amb Laura Restrepo i Kim Manresa a les 8 del vespre al Teatre Principal. El divendres, també al Teatre Principal, però a les sis de la tarda, es parlarà sobre la ciutat de París amb Éric Hazan i Josep Ramoneda. A les 8 del vespre António Lobo Antunes i Jordi Galves parlaran de Lisboa i a les 10 de la nit la xerrada estarà dedicada a la gran novel·la sobre Barcelona a càrrec d’Eduardo Mendoza i Sergi Pàmies. La directora de la Biblioteca d’Olot, Carme Simón, ha explicat els principals objectius del festival.

A partir del 16 d’abril les activitats es traslladaran a la nova biblioteca de Girona, Carles Rahola, on es parlarà de ciutats com Roma, Berlín, Beirut, València o Atenes.

Respon