Nou brot de coronavirus a la residència Montsacopa d'Olot amb més de 20 positius

S’està pendent de les proves fetes aquest divendres per determinar si hi ha més contagis. El brot es va detectar el 31 de desembre i es van fer PCR a tots els residents i treballadors quatre dies després. En total s’han detectat 17 residents i cinc treballadors positius.

La residència Montsacopa d’Olot (Pau Masó)


És la segona vegada que la residència olotina ha de fer front a un brot. El passat 31 de desembre un treballadora va donar positiu i això va encendre totes les alarmes. Pocs dies després, Salut va fer un cribratge a la residència que ha donat 17 residents i 5 treballadors positius. Segons les dades del Departament de Salut, els resultats dels testos es van conèixer el 4 de gener i aquest divendres s’han fet més proves per descartar nous contagis. La residència està a l’espera dels resultats d’aquest segon cribratge.

El brot del Montsacopa és el segon que pateix el centre, a principis de setembre es van detectar 21 contagis (quinze residents i sis treballadors). Més enllà de la residència olotina, segons Salut, no hi ha més casos a geriàtrics de la comarca. L’últim brot important que es va detectar a la Garrotxa, va ser a la Residència la Tardor el passat mes de novembre amb més d’una vintena de contagis.

Respon