Buscar feina a partir de les competències personals i no en base al currículum duplica les possibilitats d’èxit

Ho diuen les dades del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot. Aquest mètode el van introduir el 2013 i el percentatge de gent que hi troba feina no ha parat de créixer.

Mas les Mates (olot.cat)
El Mas les Mates d’Olot (Ajuntament d’Olot) 

El mercat laboral ha canviat i ja no n’hi ha prou amb un títol per a trobar feina. Les empreses busquen un valor afegit, en forma de competències personals, per acabar contractant a una persona enlloc d’una altra. Aquesta és la reflexió que precedeix la iniciativa nascuda després de veure que les empreses contractaven per la formació però acomiadaven per les aptituds personals. Per això, a Olot van decidir posar en marxa un nou sistema on l’any passat 6 de cada 10 persones hi van acabar trobant feina. El regidor de promoció de la ciutat, Estanis Vayreda, parla del factor personal com a decisiu.

De moment, l’orientació per competències és menor a l’habitual: només 1 de cada 6 es fa així. Veient l’èxit d’inserció, el repte que es plantegen aquest 2016 és el de convèncer les empreses de fer servir aquest mètode.  Una de les fitres que es marca el consistori en aquest mandat és potenciar el Mas les Mates com a punt de trobada per cercar feina. Ho ha dit l’alcalde d’Olot, Mia Corominas.

D’acord amb les dades facilitades pel consistori olotí, 347 persones han trobat feina al llarg de l’any passat a través d’aquest Servei d’Ocupació. Això suposa un creixement de 72 persones respecte al 2014 i de quasi 200 respecte al 2011. Per sectors, el lloc on més ha baixat és de la construcció on en quatre anys la reducció ha estat superior al 50%. Segueixen la indústria amb un 24% i els serveis amb un 14%. En canvi, l’agricultura té encara més atur ara que abans. La reducció de les dades del sector de la construcció es deu, segons l’Ajuntament, a grans obres privades com Plaça Mercat o l’Escorxador i a un cert repunt del sector de la rehabilitació.

One Response to “Buscar feina a partir de les competències personals i no en base al currículum duplica les possibilitats d’èxit”

  1. Josep Rua Borràs

    Per començar, tindrien d’explicar què son i com es tenen de fer servir aquestes “competències personals”.

    Respon

Respon