Buscar una persona durant el confinament: com s'ha adaptat la cerca de les Planes al coronavirus?

El dispositiu de recerca de la dona desapareguda a les Planes d’Hostoles també ha hagut de prendre mesures pel coronavirus. El centre d’operacions s’ha ubicat al centre cultural del poble (un espai gran) i es fan torns en els avituallaments. També es reparteixen gels i equips de protecció, i només viatgen dues persones per vehicle.

Imatge del dispositiu al centre cultural (Ràdio Olot)


 

ACTUALITZACIÓ: TROBEN AMB VIDA LA DONA DESAPAREGUDA A LES PLANES

 

Si ja de per si la recerca d’una persona comporta un desplegament de recursos i una coordinació important, enmig de la pandèmia del coronavirus, tot es multiplica. El dispositiu de recerca de la dona de 70 anys desapareguda aquest dimecres a les Planes d’Hostoles s’ha hagut d’adaptar a la situació que vivim i ho ha fet prenen mesures de distanciament i distribuint equips de protecció. Per exemple, el centre d’operacions s’ha instal·lat al centre cultural del poble, un espai on hi caben 500 persones. Això ha permès treballar amb distàncies de seguretat i fer torns en moments com l’avituallament. Ho ha explicat l’alcalde del poble, Eduard Llorà, a l’Informatiu Migdia de Ràdio Olot.

 

Més d’una cinquantena de persones, entre voluntaris, Bombers, Mossos, Agents Rurals i Protecció Civil han treballat en la recerca de la dona desapareguda. Llorà assegura que no s’ha pogut dir que sí a tots els voluntaris que s’han ofert per tal de mantenir el confinament dels ciutadans. L’alcalde diu a Ràdio Olot que el poble ha viscut la situació “amb molta solidaritat”.

 

L’alcalde de les Planes ha volgut agrair els esforços de tota la gent que ha treballat en la recerca. Ha destacat que, tot i la situació de pandèmia, els equips d’emergència s’han bolcat en la cerca amb molts efectius i mitjans.

Respon