La Canya transporta els “Sanfermines” a la Garrotxa

Aquest dissabte arrenca la cinquena edició d’una celebració que vol imitar la de Pamplona, però amb un caire més familiar. En aquest cas, els animals seran de cartró i impulsats per persones. Entre les activitats previstes en  destaquen el txupinazo o l’encierro. A la festa no hi faltaran les canyes, la sidra i els pintxos. Tampoc l’acompanyament musical de la Xaranga Damm-er.

El Sant Fermín de la Canya, una divertida proposta familiar amb moltes activitats. (Ajt. Sant Joan les Fonts)

Per cinquena vegada, la Canya s’omplirà de samarretes blanques i mocadors vermells. Per participar al Sant Fermín garrotxí, caldrà llevar-se ben d’hora. A les 7 del matí arrenca la festa al bar Ventolà. I a les 8 tindran lloc l’encierro i el txupinazo. Durant el matí es faran altres activitats com l’aixecament de pedra i la tallada de troncs. També hi haurà un esmorzar de forquilla i ganivet, i jocs rurals. Ho explica a Ràdio Olot un dels organitzadors de la festa, Baltasar Perarnau.

 

Enguany s’han incorporat novetats a la programació. La més destacada és la creació d’una peça musical fet per a l’ocasió barrejant el gènere de la corranda amb la jota.

 

La festa del Sant Fermín de la Canya es finança a través dels diners que es recapten durant la diada i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. Està organitzada pel col·lectiu “Els amics de Sant Fermín”, un grup d’amants de la festivitat de navarresa.

Respon