Cap mort per coronavirus a l'Hospital d'Olot, després de deu dies consecutius

Aquest dijous les dades han donat una treva i des de l’Hospital d’Olot no s’ha comptabilitzat cap mort per la covid-19. Els casos, però, segueixen augmentant, sobretot entre el personal sanitari: en les últimes hores s’han donat 11 positius més. Actualment hi ha 51 professionals infectats. En total a la comarca ja hi ha gairebé 150 casos positius. 

L’Hospital d’Olot (Foto: Pau Masó)


Des del dimarts de la setmana passada (24 de març), cada dia s’han anat confirmant víctimes mortals a la Garrotxa a causa del coronavirus. Després de deu dies consecutius, aquest dijous s’ha trencat la tònica. L’Hospital no ha confirmat cap mort i per tant la comarca segueix amb els setze que s’havien conegut fins dimecres.

Mentrestant, però, segueixen augmentant els casos, sobretot, entre el personal sanitari. En les últimes 48 h s’han detectat onze casos nous entre la plantilla de l’Hospital d’Olot i la xifra de sanitaris infectats ja arriba als 51. A més també s’han ingressat cinc pacients més en les últimes hores i ja són 49 les persones hospitalitzades per la covid-19. Una d’elles es troba a l’UCI en estat crític.

Aquest dijous, l’Hospital d’Olot també ha informat de nous pacients que han rebut l’alta: en les últimes hores han estat tres, i ja són 12 els ingressats que han pogut tornar a casa després de millorar el seu estat de salut. Tot i això, segueixen sent positius i tractaran amb la malaltia des de casa.

Gairebé 150 casos a la Garrotxa

Pel que fa al nombre total de casos a la Garrotxa, ja n’hi ha 147. D’aquests, la gran majoria estan a Olot, on 114 persones han donat positiu. El cap de Sant Joan les Fonts, fins ara, ha detectat 12 casos, igual que el de la Vall d’en Bas. Mentre que a Besalú s’han registrat nou positius.

Respon