Carla Simón, Premi Nacional de Cultura 2020

La directora de cinema de les Planes d’Hostoles ha estat guardonada per ser una “font d’inspiració” per a cineastes catalans. La garrotxina rebrà el premi a finals de novembre en un acte que se celebrà a Barcelona. A més de Simón, també rebran el guardó la cantant Maria del Mar Bonet, el Centre d’Art i Natura Farrera, el projecte Xamfrà i la companyia Tricicle. 

Foto: ACN


El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts reconeix cada any els artistes més reconeguts del país. Els guardons es van crear el 2008 i són la distinció més important en el món de la cultura a Catalunya. Aquest 2020, la garrotxina Carla Simón ha estat entre les premiades i rebrà el reconeixement. La directora de les Planes d’Hostoles ha estat premiada als principals festivals del món amb la seva òpera prima ‘Estiu 1993’, convertida en “un dels fenòmens cinematogràfics de 2017”. Així ha valorat, ella mateixa, la notícia.

 

El Consell nacional de la Cultura ha volgut incorporar amb ella “el reconeixement a professionals que són referents per a les generacions més joves”. Segons el Consell, Simón ha esdevingut “una clara font d’inspiració per a tota una fornada de directores catalanes”. Carla Simón segueix treballant amb el seu segon curtmetratge. A causa de la pandèmia ha hagut d’aturar el rodatge d’un film que, aquesta vegada, estarà inspirat en les terres de Ponent.

A més de Simón, aquest 2020 també rebran el Premi Nacional de Cultura la cantant Maria del Mar Bonet, la residència de treball per a artistes i investigadors Centre d’Art i Natura de Farrera, la companyia de teatre Tricicle i el projecte musical Xamfrà. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el diumenge 29 de novembre a la Capella del Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

Respon