En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els casals de la gent gran necessiten renovar-se per atendre les noves demandes

La conclusió del 'Som Aquí' de Ràdio Olot fet des de les Planes d'Hostoles
| 23 de febrer de 2017
Els casals de la gent gran necessiten renovar-se per atendre les noves demandes

També s’han d’adaptar als nous temps; és la conclusió del 'Som Aquí' de Ràdio Olot. Molts dels nous jubilats no hi volen anar perquè es pensen que és per a gent encara més gran. Una situació que posa a sobre de la taula el debat sobre el paper de la gent gran en una comarca on suposen un 20% de la població.

El 'Som Aquí' es va emetre des de la Biblioteca Maria de Jonquers de les Planes

Els Casals de la Gent Gran com a tals estan escrivint les seves últimes pàgines. Els nous temps fan que hi hagi poc interès entre els acabats de jubilar per fer-se soci i participar de les activitats. Per exemple a les Planes, el Casal ha tingut aquest any 33 altes i 30 baixes. D’aquestes últimes, 20 han estat defuncions i les altres deu voluntàries per temes de salut o perquè han marxat a viure a fora a prop dels fills perquè puguin estar per ells. Una realitat canviant també en la tercera edat i que caldrà assumir des de tots els àmbits. Des del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa, Estel Muntada assenyala la proximitat d’aquest futur canvi.

La solució passaria per deixar enrere les activitats previstes només per a la gent gran i fer propostes més transversals des dels municipis on tothom se senti còmode. Ho apunta una de les membres d’aquest consell consultiu, Lourdes Coromina.

Propostes i activitats

Que la gent gran tingui propostes i activitats per a fer és un altre dels temes que s’han posat a sobre de la taula al ‘Som Aquí’ de Ràdio Olot d’aquest mes. La presidenta de la llar de les Planes, Maria Rosa Arnau, ha explicat que la gent a més cada cop és menys fidel a les propostes.

A la Garrotxa hi ha un total de 16 casals de la gent gran repartits entre Olot, Argelaguer, Sant Joan les Fonts, la Vall d’en Bas, les Preses, Besalú, Castellfollit, les Planes, Tortellà, Santa Pau, Sant Feliu, Sant Jaume i Montagut. Un altre tema és el de l’atenció a les persones necessitades que, el gerent de la cooperativa Edat3 Albert Pérez, qualifica de “problema greu”.

Un altre tema és com s’ha incrementat la paperassa que han d’omplir per accedir a subvencions de la Generalitat per a fer diferents activitats. Un temps que perden en temes interns i que ara estan mirant si han de ser les administracions les que s’impliquin en ajudar-les.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum